Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai      »      MTSZ      Természetjáró      Turista magazin      TuristaShop      Kéktúra      Gerecse50      Kéktúrázás napja

 

Mi az Országos Kékkör (OKK)?

A mintegy 2550 kilométeres Országos Kékkör Magyarország leghosszabb, egybefüggő túraútvonala, végig a kék sáv jelzésen, amely három kéktúramozgalmat egyesít:

  • az ország északi részén átívelő Országos Kéktúrát (OKT),
  • a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát (DDK),
  • valamint az Alföldi Kéktúrát (AK).

Bővebb információ: www.kektura.hu és www.termeszetjaro.hu.

^ Oldal tetejére

 

Mi az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózat?

Az OKK nyomvonalán kialakításra kerülő természetjáró és kerékpáros szolgáltatóhálózat az ökoturizmus fejlődését, a túraútvonal látogatószámának növekedését, valamint a nyomvonal körzetében működő szolgáltatók működését, fejlődését hivatott elősegíteni.

^ Oldal tetejére

 

Mi a Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA)?

A Magyar Természetjáró Szövetség által kibocsátott TEKA-kártyával a túrázók az OKK nyomvonalán és országszerte kedvezményesen vehetnek igénybe szolgáltatásokat, illetve vásárolhatnak termékeket azokon az elfogadóhelyeken, amelyek csatlakoztak az OKK Szolgáltatóhálózathoz.

^ Oldal tetejére

 

Hogyan lehet TEKA-kártyát igényelni?

2023. november 21-től a Természetjáró Kedvezménykártya kivezetésre kerül, így a Turistashopban sem lehet megvásárolni. Ugyanakkor a hátoldalán feltüntetett érvényességi ideig, azaz a megvásárlásától számítva 13 hónapig minden kártya felhasználható marad a kedvezményprogramban résztvevő szolgáltatóknál.

^ Oldal tetejére

 

HOGYAN ismerem meg az elfogadóhelyeket?

Az elfogadóhelyek a kihelyezett figyelemfelkeltő zászlók és ajtómatricák alapján ismerhetők meg. Továbbá a www.termeszetjaro.hu oldalon találhatók meg a TEKA menüpont alatt, az elfogadóhelyeket felsoroló listában, illetve a térképen feltüntetve. Az egyes elfogadóhelyekre kattintva részletes leírás olvasható róluk bővebb információkkal (árak, megközelítés, képek, stb.).

 

^ Oldal tetejére

 

Hogyan vehetem igénybe a kedvezményeket,

ha már van TEKA-kártyám?

Az elfogadóhelyeken a kiválasztott szolgáltatás megvásárlása előtt fel kell mutatni a kártyát, amelyet a szolgáltató ellenőriz és megállapítja a kedvezményre való jogosultságot. Ezt követően a szolgáltató a TEKA-kártya vonalkódját egy leolvasóeszközzel beolvassa vagy beírja a kártya adatait az erre szolgáló nyilvántartásba. Mindezek után kerülhet sor a kedvezményes ár megállapítására, illetve a szolgáltatás igénybevételére.

A kedvezmények csak aktív kártyával vehetők igénybe, a kártya érvényességének lejártát követően már nem lehet kedvezményes szolgáltatásokat igénybe venni.

^ Oldal tetejére

 

Hány fő veheti igénybe a kedvezményeket a kártyával?

A kártya névre szóló, így csak a tulajdonosa jogosult kedvezmények igénybevételére az elfogadóhelyeken.

^ Oldal tetejére

 

Mit tegyek, ha elveszett, vagy ellopták a kártyámat?

A kártyabirtokos köteles a Magyar Természetjáró Szövetség felé írásban bejelenteni (kartya@termeszetjaro.hu) legkésőbb a bejelentés alapjául szolgáló körülmény bekövetkezését követő 8 napon belül, ha a kártyát ellopták, elveszítette, avagy megrongálódott. A bejelentést a kártyabirtokos kizárólag saját nevében teheti, kivéve, ha 18. életévét nem töltötte be. Ez esetben gondviselője teheti meg az írásbeli bejelentést.

A bejelentésnek tartalmaznia kell az érintett kártya számát, a kártya birtokosának teljes nevét, telefonszámát, e-mail címét, az érintettség pontos okát, helyét és dátumát.

^ Oldal tetejére

 

Változás történt az adataimban, mi a teendőm?

Ha a kártya igénylésekor bejelentett személyes adatokban változás következett be, a kártyabirtokos köteles azt a Magyar Természetjáró Szövetség felé írásban bejelenteni (kartya@termeszetjaro.hu), legkésőbb a változás bekövetkezését követő 8 napon belül.

^ Oldal tetejére

 

Nem találtam meg a választ a kérdésemre.
Hol és hogyan tudok segítséget kérni?

Az igénylők, illetve kártyabirtokosok számára információkérés céljából az alábbi csatornák állnak rendelkezésre:

^ Oldal tetejére