Küldetés

 

A Magyar Természetjáró Szövetség célja a magyarországi túrázás fellendítése, nemzetközi színvonalra emelése. Mindehhez az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózatának kialakításával kívánjuk a megfelelő hátteret, infrastruktúrát biztosítani. A Szolgáltatóhálózat a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által kibocsátott Természetjáró Kártyával (TEKA) vehető igénybe.

 

Az országos kékkör

 

Az Országos Kékkör 2546 km-ével Magyarország leghosszabb, egybefüggő túraútvonala, végig a kék jelzésen, mely egyesíti a három Kéktúrát:

  • legismertebb az ország északi részén átívelő Országos Kéktúra (OKT), hossza 1160 km,
  • a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (DDK) a legrövidebb: 541 km,
  • és a 845 km hosszan húzódó, kerékpárral is teljesíthető Alföldi Kéktúra (AK).

 Az Országos Kékkör Magyarország 128 kistáját érinti, nyomvonala mindenki számára elérhető.

 

Az országos kékkör szolgáltatóhálózat

 

A természetjárók igényeit felismerve, a színvonalas aktív pihenést szem előtt tartva indult el az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózatának szervezése, Európai Uniós projektek keretében. A projekt egyik fő feladata a térségek kerékpáros és turisztikai szolgáltatóinak összefogása, hálózatba szervezése.

A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kezdeményezés (projekt) gazdájának célja, hogy az Országos Kékkör nyomvonalán a túrázók kiszolgálására, biztonság – és kényelemérzetük növelésére széles körű, elérhető szolgáltatási rendszer jöjjön létre.

A kialakítandó gyalogos és kerékpáros szolgáltatóhálózat a látogatószám növelését és a körzetben üzemelő, csatlakozó szolgáltatók működését, fejlődését is elősegíti.

Kiemelt szempont csatlakozó partnereink esetében, hogy a szolgáltatás nem csak kedvezménynyújtás, hanem egyben programok, kampányok, események együttes koordinációja, közös megvalósítása, továbbá információk, adatok megosztása is.

Az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózata vagyis a Kedvezményadó Pontok kedvezményei a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által kibocsátott Természetjáró Kártyával (TEKA) vehetők igénybe.